Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Θετική Ανταπόκριση του Κόσμου από την Ενημερωτική Εκδήλωση στις Σέρρες



Στο Δημοτικό Κινηματογράφο Αστέρια, την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη εκδήλωση ενημέρωσης για τις επιπτωσεις από την εξόρυξη χρυσού από του Ενεργούς Πολίτες Σερρών, σε συνεργασία μ ε τον Δήμο Σερρών και την Πρωτοβουλία Ενάντια στο χρυσό.
Την εκδήλωση, παρακολούθησε πλήθος κόσμου και μεταξύ αυτών, προσκεκλημένοι Βουλευτές, Δήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών και εμπορικών συλλόγων του νομού μας, καθώς και εκπρόσωποι της εκκλησίας.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας,  με γνώση και εμπειρία, στα μεταλλευτικά θέματα, οι καθηγητές από το  Α.Π.Θ.
·         κ.  Τριανταφυλλίδης  Γ. Μεταλλειολόγος μηχανικός,
·         κ. Παναγιωτόπουλος Κ. Καθηγητής  εδαφολογίας  και
·         κ. Παπαγεωργίου Α. , Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Ερευνών.  
Μετά τις αναλυτικές και επιστημονικές παρουσιάσεις των ομιλητών για ακολούθησε  διάλογος  με το παρευρισκόμενο κοινό, έγινε κατανοητή από όλους, η θέση των ομιλητών, πως, η εξορυκτική διαδικασία του χρυσού, είναι η διαδικασία που επιφυλάσσει τις χειρότερες δυστυχώς, για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου επιπτώσεις.
Η εκδήλωση διήρκησε τρεισήμισι ώρες, από τις 20:30 έως 24:00 και έκλεισε με την προτροπή και επιθυμία όλων των παρευρισκομένων, πως θα πρέπει όλοι, λαός, φορείς και εξουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούμε, για να αποτρέψουμε την ενδεχόμενη προοπτική εξόρυξης  χρυσού και να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον και την ζωή στον τόπο μας, στο Ν. Σερρών.      



                  

2 σχόλια:

  1. Ο Τριανταφυλλίδης μίλησε. Όχι ο Διαμαντίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρατήρηση .
    Συγνώμη για το λαθος !
    Το διορθώσαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή